Douwes Dekker vloeren voordelen

Voordelen laminaat

Grote keuze

Je kunt kiezen uit vele tientallen zeer natuurgetrouwe houtdecors in diverse formaten. Bij Douwes Dekker® vind je bovendien altijd de randafwerking die perfect bij je nieuwe vloer past!

Hoge krasbestendigheid

Laminaat is uitstekend bestand tegen krassen van het meeste kinderspeelgoed, nagels van huisdieren en wieltjes van kantoormeubels, mits deze van het ‘zachte’ type zijn. Ter voorkoming van onnodige krassen raden wij aan onder de poten en glijders van je meubels goede (vilt)glijders aan te brengen. Vraag hiernaar bij de Douwes Dekker®-dealers.

Slag- en stootbestendig

De opbouw van het laminaat maakt je vloer uiterst slagvast, waardoor deze zelfs voldoet in de meest veeleisende omgevingen. De kunsthars toplaag beschermt de vloer zo goed mogelijk tegen schade door vallende voorwerpen, naaldhakken enzovoort.

Vlekken geen probleem

Laminaat is uitstekend bestand tegen allerlei vlekken. Zelfs die van koffie, wijn en cosmetica. Verwijder vlekken wel altijd direct.

Waterbestendig

De watervaste toplaag en het nauwsluitende kliksysteem van onze laminaatvloeren bieden een uitstekende bescherming tegen water of ander vocht. Dweil plassen water en vocht wel altijd gelijk op.

Geluidsarm

In combinatie met de juiste ondervloer is laminaat geluidsarm. Dit geldt voor de de ruimte zelf en ook naar je benedenburen toe.

Geschikt voor vloerverwarming en -koeling

Laminaat is geschikt voor op vloerverwarming en -koeling. Wij adviseren je hier altijd een van onze dealers bij te betrekken voor het beoordelen van de situatie ter plaatse en het voorschrijven van de juiste ondervloer en installatiemethode.

Zeer onderhoudsvriendelijk

Dankzij het egale oppervlak komen stof en los vuil niet in de vloerbedekking zelf terecht, zodat je dit met een stofwisser of -zuiger heel gemakkelijk kunt verwijderen. Met de minste inspanning altijd een schone vloer!

Extreem slijtvast

De combinatie van de stabiele, harde HDF-drager en slijtvaste toplaag maakt laminaat extreem slijtvast. Hierdoor zul je er vele jaren plezier van hebben.

Thuis of op het werk

Door de hierboven beschreven voordelen is laminaat geschikt voor zowel thuis als op het werk. Onze dealers adviseren je graag welke Douwes Dekker®-vloer het beste bij jouw wensen past!

Milieuvriendelijk

Al het hout dat in de Douwes Dekker®-vloeren verwerkt wordt, komt uit duurzaam beheerde bossen.

Voordelen PVC

Grote keuze

Je kunt kiezen uit vele tientallen zeer natuurgetrouwe hout- en steendecors in diverse formaten. Bij Douwes Dekker® vind je bovendien altijd de randafwerking die perfect bij je nieuwe vloer past!

Direct klaar voor gebruik

Alle PVC-vloeren van Douwes Dekker® zijn fabrieksmatig afgewerkt met de hoogste kwaliteit coatings. Na het plaatsen hoeft er geen polishlaag meer aangebracht te worden. Je nieuwe vloer is dus direct klaar voor gebruik!

Warm

Zelfs als je er met blote voeten op loopt, voelt een PVC-vloer aangenaam warm aan.

Hoge krasbestendigheid

PVC is uitstekend bestand tegen krassen van het meeste kinderspeelgoed, nagels van huisdieren en wieltjes van kantoormeubels, mits deze van het ‘zachte’ type zijn. Ter voorkoming van onnodige krassen raden wij aan onder de poten en glijders van je meubels goede glijders aan te brengen. Voor PVC biedt bijvoorbeeld Scratchnomore kwalitatief goede producten. Vraag hier naar bij de Douwes Dekker®-dealers.

Slag- en stootbestendig

Onze PVC-vloeren zijn uiterst slagvast en voldoen zelfs in de meest veeleisende omgevingen. De veerkracht van het kunststof beschermt de vloer zo goed mogelijk tegen schade door vallende voorwerpen, naaldhakken enzovoort.

Vlekken geen probleem

Dankzij de PU-beschermlaag is PVC uitstekend bestand tegen allerlei vlekken. Zelfs die van koffie, wijn en cosmetica. Verwijder vlekken wel altijd direct. Voor vlekken die zijn ontstaan door specifieke chemicaliën, zijn er passende probleemoplossers van het kwaliteitsmerk Dr. Schutz. Vraag hier naar bij de Douwes Dekker®-dealers.

Waterbestendig

PVC is zeer waterbestendig. Vooral de verlijmde massieve stroken zijn erg geschikt voor in natte ruimtes als keukens en badkamers. Maar ook Douwes Dekker® Avontuurlijk en Ondernemend zijn dankzij hun nauwsluitende kliksysteem uitstekend bestand tegen normaal water en vocht. Overmatig gebruik van water raden wij af. Dweil plassen water en vocht altijd gelijk op.

Geluidsarm

PVC-vloeren zijn nóg stiller dan laminaatvloeren. Allereerst wat het loopgeluid in de ruimte zelf betreft, maar ook naar je benedenburen toe.

Geschikt voor vloerverwarming en –koeling

Kan PVC op vloerverwarming en –koeling? Ja, PVC is hier uitstekend geschikt voor! Wij adviseren je wel hier altijd een van onze dealers bij te betrekken voor het beoordelen van de situatie ter plaatse en het voorschrijven van de juiste ondervloer en installatiemethode.

Antistatisch

Doordat al onze Douwes Dekker®-PVC vloeren antistatisch zijn, krijg je geen elektrische schokjes als je een deurklink aanraakt. Let op: hiervoor moet je wel de relatieve luchtvochtigheid in je huis op het juiste peil houden. Al onze dealers verkopen hiervoor hygrometers en luchtbevochtigers.

Zeer onderhoudsvriendelijk

Dankzij het egale oppervlak komen stof en los vuil niet in de vloerbedekking zelf terecht, zodat je dit met een stofwisser of -zuiger heel gemakkelijk kunt verwijderen. Met de minste inspanning altijd een schone vloer!

Extreem slijtvast

PVC is extreem slijtvast, waardoor je er vele jaren plezier van hebt.

Thuis of op het werk

Door de hierboven beschreven voordelen is PVC geschikt voor zowel thuis als op het werk. Hierbij moet je wel letten op de dikte van de PU-beschermlaag. In het algemeen is de 0,3 mm dikke kwaliteit voor normaal huishoudelijk gebruik en wordt de 0,55 mm dikke kwaliteit gebruikt voor zwaar huishoudelijk gebruik en in zakelijke projecten. Onze dealers adviseren je graag welke Douwes Dekker®-vloer het beste bij jouw wensen past!

Milieuvriendelijk

PVC laat zich uitstekend recyclen. Al het hout dat in de Douwes Dekker®-vloeren verwerkt wordt, komt uit duurzaam beheerde bossen.