Veel gestelde vragen

Wat zijn de bezorgkosten?
De kosten zijn €25,- in geheel Nederland.

Wat is de levertijd van mijn vloer?
Wij proberen na uw bestelling te zorgen dat u bestelling zo snel mogelijk wordt verzonden. Gemiddeld is de levertijd drie á vijf werkdagen, in uitzonderlijke gevallen kan het iets langer duren.

Kan ik mijn bestelling retourneren?
Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat het product niet voldoet aan uw verwachtingen, dan kunt u het altijd retourneren bij ons in de winkel. Kijk voor de voorwaarden op “retourneren

Welke vloeren zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming (of koeling)?
Als u kiest voor vloerverwarming wilt u hier natuurlijk het beste rendement uithalen. Hiervoor dient de vloer een zo laag mogelijk “warmteweerstand” hebben.

De isolatiewaarde van zowel de onder als de topvloer (bijvoorbeeld hout, laminaat of PVC) kunnen gewoon bij elkaar opgeteld worden. Waarvoor dan altijd geldt: hoe lager, hoe hoger het rendement. Bij traditionele vloerverwarmingssystemen mag de maximale warmteweerstand 0,15 m2K/W bedragen bij hoofdverwarming en 0,18 m2K/W bij bijverwarming. Voor systemen met een warmtepomp en/of vloerkoeling geldt een maximale waarde van 0,10 m2K/W.

Neem contact op met onze medewerker voor een advies op maat of kijk op Ondervloer en vloerverwarming

Mijn woning is zeer gehorig, hoe kan ik dit zo goed mogelijk dempen?I
Voor geluidsdemping is het belangrijk om de juiste ondervloer te gebruiken, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of kijk opOndervloer en vloerverwarming

Mijn vloer heeft een onderhoudsbeurt nodig, kan ik hiervoor bij Robedihvloeren.nl terecht?
Jazeker!! Wij kunnen uw houten vloer schuren, waxen, lakken, wassen en renoveren.
Wanneer u hier meer over wilt weten kunt u een afspraak maken met één van onze parketeurs, op “contact

Hoe houd ik mijn vloer in topconditie?
Wij leveren alleen vloeren van de hoogste kwaliteit en om deze in goede conditie te houden moet deze goed onderhouden worden met de juiste “producten”. Ook kunt u, door een goede “schoonloopmat” te gebruiken, slijtage van uw vloer beperken.

Heeft zonlicht invloed op de kleur van mijn vloer?
Iedere vloer gaat met het verstrijken van de jaren iets verkleuren, in de meeste gevallen is deze verkleuring zeer beperkt dat het bijna niet opvalt.

Hoe vaak kan een houten vloer geschuurd worden?
Bij een schuurbeurt verwijderen we ongeveer 1 tot 1,5mm van de toplaag, deze verse toplaag gaat ongeveer 15 á 20 jaar mee. Omdat de meeste parketvloeren een eiken toplaag van 4mm hebben, kun je deze tweemaal opschuren worden zodat ze een levensduur van zeker 50 jaar hebben.

Wat is een duoplank of multiplank?
Een duovloer wordt ook wel duoplank, lamellenparket, multiplank, of multivloer genoemd is een samengestelde houten vloer. Hiermee wordt bedoeld dat de vloer uit twee delen is opgebouwd, een toplaag, meestal eiken en een multiplex onderlaag, meestal berken multiplex.

De voordelen zijn:

  • Zeer stabiel
  • Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling
  • Geschikt voor zwevende of verlijmde montage
  • Trekt onder normale omstandigheden niet krom
  • Werk tot 80% minder dan massief parket
  • Zeer goede prijs kwaliteitsverhouding