Veelgestelde vragen Cemcolori

1. KAN CEMCOLORI IN COMBINATIE MET VLOERVERWARMING AANGEBRACHT WORDEN?
Ja dit is geen enkel probleem! Voor de realisatie van nieuwe vloeren is een apart opstookschema opgesteld. Dit schema is via gecertificeerde Cemcolori verwerkers te verkrijgen en zij zorgen ervoor dat jouw Cemcolori vloer probleemloos wordt gemaakt. Cemcolori vloeren voldoen aan de modernste eisen van veiligheid en comfort.

2. IS HET MOGELIJK CEMCOLORI OVER TEGELWERK IN DE BADKAMER OF EEN TEGELVLOER TE PLAATSEN?
Ja dit kan! En dat voorkomt veel onnodig sloop- en breekwerk. De verwerker vlakt het tegelwerk eerst uit zodat de ondergrond niet door de Cemcolori zichtbaar wordt. Vervolgens kan Cemcolori op deze ondergrond aangebracht worden. Geen sloopwerk en toch een nieuwe uitstraling voor bijvoorbeeld je badkamer. Normaal gesproken is het mogelijk om dit binnen een week te realiseren.

3. WELKE ONDERGRONDEN ZIJN GESCHIKT VOOR CEMCOLORI?
Cemcolori kan op nagenoeg elke stabiele ondergrond aangebracht worden. De specifieke situatie kan het beste met de verwerker beoordeeld worden.

4. KAN CEMCOLORI OOK BUITEN GEPLAATST WORDEN?
Dit is onder bepaalde omstandigheden en met de juiste voorbereiding mogelijk. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met een erkend verwerker.

5. IS CEMCOLORI GESCHIKT VOOR NATTE RUIMTES, ZOALS BADKAMERS EN DOUCHES?
Ja, Cemcolori is zeer geschikt voor toepassingen in natte ruimtes. Cemcolori is bij voldoende laagdikte waterdicht en is hiermee uniek in haar soort. Andere afwerkingen in de markt moeten met een speciale lak afgelakt worden om de realisatie volledig waterdicht te maken. Bij Cemcolori is dit niet het geval. Cemcolori wordt met een laklaag enkel beschermd tegen vuilaanslag.

6. HOELANG DUURT DE VERWERKING VAN CEMCOLORI?
In veel gevallen is het mogelijk om Cemcolori in twee tot vier dagen te realiseren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de specifieke situatie. In overleg met je gecertificeerde verwerker kun je de tijdsplanning gedetailleerd doorspreken.

7. IS CEMCOLORI GOED BESTAND TEGEN VET EN ANDERE CHEMICALIËN?
Met de PU Finish is de Cemcolori geschikt voor normaal gebruik. Voor erg uitzonderlijke situaties (kapsalon, autoshowroom, fietszaak, horecabladen) hebben wij de PU Supercoat ontwikkeld.

8. IS CEMCOLORI MAKKELIJK SCHOON TE MAKEN?
Ja, door de laklaag blijft het vuil op de Cemcolori staan en kan dit makkelijk verwijderd worden met de Cemcolori reiniger. Voor hardnekkige vlekken bieden wij de Cemcolori ontvetter aan. Bovendien is Cemcolori naadloos (geen voegen zoals bij tegels), hetgeen de onderhoudsvriendelijkheid ten goede komt.